Na festivalu Etnofest Neum u Neumu 18.08. Amir Kazić Leo ispričao je priču o 16-godišnjoj djevojčici koju je izdao i izgubio na kartama od oca. 

Sama sevdalinka se zove „Što me babo Ibri daješ“ i govori o tome kako se mlada djevojka nije željela udati za starca. Ali nije se ona ništa tu posebno nešto pitala.

Glazbu i tekstove za sevdalinke radio je Amir Kazić Leo, a aranžman je napravio Mario Rašić, rođen u Zavidovićima koji živi u Zagrebu. Hayat Produkcija stoji iza ovog Leaova poduhvata kao njegove dugogodišnje diskografske kuće.

Leo kaže da je nakon 45 godina pronašao izgubljenu sevdalinku u Naninoj sehari, o čemu mu je često govorila njegova majka Hasnia. Sevdalinka prati priču o 16-godišnjoj djevojčici koju je izdao i izgubio otac na kartama. Sama Sevdalinka je nazvana “Što me daješ Ibri”, što govori o tome kako se mlada djevojka nije željela udati za starca, a Leo je svojom emocionalnom interpretacijom teksta jasno odredio djevojčine osjećaje i očaj nad svojom sudbinom.

“Oduševljen sam prvim reakcijama na sevdalinku i mislim da će publika uživati ​​u ovoj priči i da će kod ljudi pobuditi sve one emocije koje sam pokušao pokazati svojom interpretacijom. Također, planirano je da sevdalinka dobije i svoj vizualni identitet, a do tada to ostavljam svojoj publici da uživa u službenom zvuku ove sevdalinke i da je prvo dobro posluša i čuje svaku notu koja je pažljivo i namjerno stavljena na svoje mjesto” – rekao je Amir Kazić Leo u povodu premijere sevdalinke.

Izvor: Novadanas

Preporučujemo
Loading..