Zanimljivosti

Stočar iz sela kod Prijepolja u štali ZATEKAO UŽASAN PRIZOR! Krava se tresla i ispuštala JEZIVE KRIKE! EVO šta je izašlo iz nje, seljaci se za glavu uhvatili (FOTO)

Stari i pametni ljudi uvijek ponavljaju da su stigla neka stvarno naopaka vremena i da se jednostavno sve promijenilo. Dosta često se događaju neke stvari koje su krajnje neobične, bizarne i koje prije niko nije imao priliku vidjeti, barem kada je riječ o našim krajevima. Što se tiče stočarstva, nije rijetkost da se teladi rađaju s dvije glave, a dosta sličan je slučaj i s ovcama.

Također smo imali fenomen da se rodilo tele koje je imalo žarko crvenu boju i mnogi su mislili da je to zapravo predviđanje koje se spominje u Bibliji i što znači da je kraj svijeta jako blizu. Uzgajivač stoke koji živi u selu Zavinogrđe kod Brodareva, kojem je ime Esko Poturak, iz nepoznatog je razloga izgubio svoje tri krave.

Medijima je kazao da je sijeno stavljao pred sve tri krave koje je imao i samo par minuta nakon što je napustio staju začuo je jezive zvukove koji su dopirali od krava. Otrčao je nazad u staju da vidi šta se događa i zatekao jednu od njih već mrtvu, a ostala dvije su patile od veoma jakih bolova i muka i hitno je nazvao veterinara koji je došao čim je mogao, ali do njegovog dolaska bila je još jedna krava mrtva.

Nadljudskim naporima uspjeli su nekako spasiti treću, a veterinarska je pretpostavka bila da je jela najmanje sjemena i pila manje vode od ostale dvije, što joj je spasilo život. Vlasnik ne zna kako je uopšte došlo do trovanja, rekao je samo da njegova familija živi od tih krava, te da sada, osim što je izgubio dvije od njih, mora platiti uklanjanje i ukop tijela otrovanih krava prema sanitarnim pravilima.