Home Novo Stižu nam paklene vrućine: Objavljena detaljna vremenska prognoza za narednu sedmicu, neće...

Stižu nam paklene vrućine: Objavljena detaljna vremenska prognoza za narednu sedmicu, neće vam biti dobro kad saznate kakvo će vrijeme biti u četvrtak

360
0

U Bosni i Hercegovini naredne sedmice se prognozira veoma vruće i toplo vrijeme uz samo kratke periode oblačnosti, a očekuje se da će temperature porasti čak i do 37. stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak možemo očekivati ​​pretežno sunčano i toplo vrijeme, a očekujemo slab vjetar do umjereno jakog, jugozapadnog i zapadnog smjera. Najviše od 15 do 20 stupnjeva je najniža temperatura zraka ujutro, a najviša dnevna temperatura je od 30 do 35 stupnjeva.

U utorak nas očekuje i sunčano vrijeme s malom do umjerenom oblačnošću. Poslijepodne i uvečer, grmljavinske oluje i oluje s grmljavinom moguće su u središnjem, sjevernom i zapadnom dijelu zemlje. Vjetar je slab do umjereno jak, jugozapadni i zapadni. Najniža temperatura zraka u jutarnjim satima je uglavnom između 15 i 20, a najviše između 30 i 35 stupnjeva, što je najviša dnevna temperatura koju najavljuje FHMZBiH. U srijedu će se održavati pretežno sunčano vrijeme s blagim južnim vjetrom.

Najniža temperatura zraka u jutarnjim satima općenito je između 15 i 20 kao i prethodnih dana, a najviša dnevna temperatura u srijedu će porasti na 36 stupnjeva. Temperature će se povećati u četvrtak, kada očekujemo previše sunca, s više topline. Vjetar neće poboljšati situaciju, jer će opet biti slab do umjereno jak i jugozapadni i južni pravac. Najniža temperatura zraka je između 15 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka je između 31 i 37 stupnjeva, navodi FHMZ.

Stoga, ako to već niste učinili, pripremite kremu za sunčanje čak i ako ne planirate plivati ​​jer će vam trebati zaštita tokom dana i svakako nanosite ponovo barem dva puta dnevno kako biste se zaštitili od štetnih sunčevih zraka.

Izvor: Zanimljivosti Balkan

Preporučujemo