Dugo je poznato da banana ima brojne zdravstvene koristi i da su dvije banane na dan prava stvar jer sadrže puno šećera i ako imate dijabetes morate biti oprezni.

Banane vam daju puno energije, mišići će vam se skupiti manje, imat ćete manje želučane kiseline i dobro je poznato da banane potiču probavu. Osim toga, jedenje banana pomaže vam u borbi protiv anemije i smatra se izvrsnim oružjem za sve koji pate od manjka željeza.

Poznato je da odlazak na pedikuru može biti jako skup. Srećom, međutim, postoji jedan zgodan trik sa korom od banane koji može učiniti zaista velika čuda za vaša stopala.

Naime, banane su izvrsne za pedikuru. Njegove aminokiseline i vitamini koji se nalaze u ovom voću imaju mogućnost da suha i ispucala stopala opet postanu vrlo glatka i meka. Ovim trikom banane neće postati smeđe i ostat će svježe do 8 dana.

Sada je pitanje kako koristiti koru od banane. Ogulite bananu, pojedite voće i ostavite koru. Operite, a zatim osušite stopala, uzmite koru od banane i trljajte stopala iznutrašnjom stranom.

Tvari koje se nalaze u kori pomoći će vam da se riješite suhih nabora, na taj način njegujući svoju kožu. Nakon toga isperite noge mlakom vodom ili uživajte držeći ih s vrućom vodom u zdjeli s praškom za pecivo. Nakon toga možete koristiti još fini losion i potom obući par suhih i čistih čarapa.

Preporučujemo