Savjeti

STAVITE OVO ISPOD OTIRAČA I PRIVUCITE NOVAC: Najveća greška na ulazu zbog koje odbijate bogatstvo! Ispravlja se lako!

Svi ste sigurno barem jednom do sada čuli za feng šui. U pitanju je drevna kineska vještina uređenja doma ili radnog mjesta što vam onda privlači pozitivnu energiju, ali i novac, te stvara jako povoljno okruženje.

Međutim, dok mnogi razmišljaju o stvarima kao što su raspored prostorija ili pak namještaja (što uopšte nije lako mijenjati), mnogi ne znaju kako dekorativni komadi u kući, kao što su itisoni, tepisi ili otirači utiču na skupljanje pozitivne energije.

Njihovo postavljanje odnosno njihovo mijenjanje mogu dovesti do naglog i drastičnog poboljšanja, kao da recimo optimiraju energiju koja onda protiče kroz čitav prostor.

Inače, ako niste znali feng šui se sastoji iz 5 osovnih elemenata: Voda, Zemlja, Vatra, Metal i Drvo. Svaki od njih pojavača neku određenu vrstu energiju. Kada je riječ o novcu tu vežemo element Vode zbog čega svi oni koji žele nešto zaraditi trebaju na samom ulazu u svoj dom/radno mjesto postaviti tepih ili itison sa plavičastim nijansama.

Ako niste u mogućnosti to uraditi onda možete postaviti običnu prostirku koja ima neke zelene ili plave boje na sebi. Ako imate ozbiljnije finansijske probleme i osjećate da je tu energija blokirana, onda vam treba braun ili crveni tepih jer će takva kombinacija da kreira zapaljivu smjesu koja može onda da sruši sve blokade.

Vlasnici poslovnih prostoa prave ogromnu grešku kada riješe da plate pravljenje otirača i itisona sa nazivom firme. To treba izbjegavati jer tako dopuštate da se gazi po vašem poslovnom ugledu. Zato bi na ulazu trebali staviti neki dezen koji podsjeća na neku stazu kojom vaši stejkholderi (osobe od interesa) prirodno dolaze do vas.