Novo

STAVITE LIST KUPUSA NA NOGU I ZAMOTAJTE FOLIJOM: Nakon par dana očekujte veliko iznenađenje

Već je vekovima kupus poznat kao narodni lek za nateče zglobove, podlive i uganuća. Sve je više ljudi koji danas boluju od osteoartritrisa ili artroze kolena, a reč je o upalnom obolenju kojje nastaje zbog istrošenih i deformisanih zglobova kolena. Bolest se ogleda oticanjem koljena, otežanom pokretljivošću zglobova te bolovima, ponekad jačeg, ponekad slabijeg intenziteta.

Ako i sami patite od bolova u kolenu primenite obloge od kupusa koji dokazano donose olakšanje. Kupus je već vekovima poznat kao narodni lek za natečene zglobove, podlive i uganuća.Pored toga, pomaže i kod akni, čireva, hemoroida, reume, glavobolje, bubrežnih kolika i herpesa. Također, poznato je da i listovi kupusa ublažavaju tegobe mastitisa, infekkcije dojki koja pogađa sve veći broj novopečenih majki. Svoju delatnost kod bolnih zglobova kupus može zahvaliti obilju vitamninai itonutrijenata te glutamina i antocijanina, koji imaju snažna protuupalna svojstva.

Kupus sadrži moćnu tvar sluforafan, koji štiti hrskavicu, te kemferol koji takđer ima protuupalna svojstva. Osim što je bogat vitaminom C, kupus sadrži i vitamine B, A i E te folnu kiselinu, a od minerala se može pohvaliti kalcijumom, fosforom, magnezijumom, železom i kalijumom. Obloge od kupusa deluju tako da smanjuju otok i upalu, a samim time i redukuju bolove pa se osoba može da lakše i bolje kreće.

Nemačka istraživanja su sprovedena na univerzitetu Dusiburg-Essen dokazala je delotvornost obloga od kupusa. U istraživanje su bili uključeni pacijenti koji boluju od osteoartritisa koljena (stadij 2 i 3). Nakon četiri sedmice primene ove obloge od kupusa osetitli su veliko olakšanje i njihove su se tegobe smanjile. ostatak čitajte ovde.