Zdravlje

Stavio je bijeli luk u litar vode i DESILO MU SE ČUDO! Cijelo tijelo mu je zahvalno, jer je TO radio svako jutro(SAVJET)

U današnjem tekstu ćemo o jednom fenomenu koji je veoma bitan za zdravlje svakog pojedinca.

U pitanju je bijeli luk, za čija se zdravstvena dejstva zna već 5.000 godina, te na svijetu ne postoji doktor koji je našao pravi odgovor zbog čega je ova namirnica tako dobra za zdravlje čovjeka. Mi ćemo danas upravo govoriti o bijelom luku i koliko je on ustvari zdrav za čovjeka, u bilo kojem segmentu.

Još prije nekoliko stotina, pa i hiljada, godina, bijeli luk se upotrebljavao u raznim oblicima, najviše za suzbijanje prehlade i gripe. Ako se kombinuje sa jogurtom, on je idealan lijek za prehladu i jak kašalj. Mi vam danas donosimo jedan tajni, istovremeno veoma jednostavan, recept kako da poboljšate svoj imunitet sa samo dva obična sastojka. Jedno nedavno svršeno istraživanje je pokazalo da je bijeli luk fantastičan za snižavanje krvnog pritiska, te za čišćenje arterija.

Bijeli luk izravno utiče na imuni sistem tako što smanjuje rast tu – mora i svih zlokobnih ćelija. Mi preporučujemo da tokom mjeseca pijete jedan litar vode sa bijelim lukom. Ne znate kako? Kada je zapravo pravo vrijeme da pijete “bijeloluku vodu”?

Odgovor je – prije svakog većeg putovanja ili odlaska na godišnji odmor. Kada vašem tijelu treba pomoć da se očisti od nakupljenih toksina, nastalih pušenjem. Ovu vodu je najbolje uzimati u ljetnom i zimskom periodu, odnosno kada uočite prve znakove prehlade. Tada uzmite 8 čena bijelog luka i jedan litar obične vode.

Dobro ogulite i operite luk, zatim ga stavite u jednu teglu i naspite vodu. Teglu zatvorite i ostavite da stoji 3 dana. Jednu šoljicu tog napitka pijte svaki dan ujutro i vaše tijelo će vam na tome biti zahvalno.