Savjeti

STAVILA JE SAPUN U DVORIŠTE, KOMŠIJE JOJ SE SMIJALE: A sad joj svi kopiraju IDEJU, trik koji PROVJERENO RADI!

Ako želite siguran, netoksičan metod da se riješite štetočina koji uništavaju vaš naporan rad, tada biste trebali isprobati neke trikove i savjete koje ćemo navesti danas u ovom članku.

Koristite kosu

Ovo može zvučati pomalo jezivo i oštro, ali postavljanje ljudske dlake oko vašeg vrta može odvratiti veće štetočine poput rakuna i zečeva.

Upotreba vazelina

Stavite vazelin oko vrhova vaših biljaka kako biste napravili skliske barijere koje gladni puževi nikada neće moći da pređe.

Koristite ulje paprene metvice

Očito, miševi ne podnose miris ovog ulja! Jednostavno natopite nekoliko komada vate u ovo ulje i stavite ih oko područja gdje vam miševi stvaraju probleme.

Koristite češnjak u prahu

Bacanje praha češnjaka na vrtno tlo jeftin je i vrlo efikasan način da se zečevi ne klone vašeg vrta.

Koristite sapune

Pospite komade sapuna po svojoj bašti i kada osjete taj miris, jeleni neće prilaziti vaših usjevima.

Koristite bijelo sirće

Ako namočite krpu ili komad vate u sirće i ostavite je u blizini svog vrta, možete spriječiti da zečevi, rakuni i mačići poremete cijeli vaš usjev.

Koristite dječji puder

Razne bube mogu da vam naprave problem u vašem vrtu na kojem ste naporno radili! Riješite ih se jako lako, stavljajući dječji puder na vaše biljke. To će na njima ostaviti nepoželjan okus i miris, koji štetnici neće baš voljetii.

Koristite smrvljene ljuske jaja

Odvojite ljusku od jaja i smrvite je da spriječite žohare i puževe, a pogodna je i za vaše biljke, jer daje kalcij vašim biljkama.

Koristite kredu

Mravi nikako ne vole kredu u obliku prašine. Dakle, ako imate problema s mravima u svom vrtu, pokušajte prskati lomljenom kredom.