Stavila je majonezu na kosu, pa saćekala 15 minuta i oprala: Rezultat ju je oduševio! – Pozitiv Media
Savjeti

Stavila je majonezu na kosu, pa saćekala 15 minuta i oprala: Rezultat ju je oduševio!

Postoji više tipova kose. Neke žene pate od suhe kose, dok istovremeno neke druge imaju problem sa masnom kosom. Ako imate kojim slučajem suhu kosu možete koristiti majonezu da riješite problem.

Trebate znati da je potpuno istinito da su masnoća i ulje iz majoneze veoma korisni za kosu, ali odličan učinak možete da postignete i uz jednostavnu masku za kosu koja je idealna za suhu i oštećenu kosu, a pored toga ćete izbjeći i neugodan miris kose od majoneze. Ali, mnogi savjetuju da je ova namirnica višestruko bolja od običnih maski za kosu.

A pored toga vam kao mali bonus donosimo još nekoliko beauty savjeta koji će dodatno da pomognu vašoj koži i kosi:

  • Ako ste izgorili na suncu, napravite sebi jednu jaku toplu kupku u crnom čaju. Eksperti tvrde da je ovo veoma upotrebljiv savjet jer ovako napravljena kupka može da vam ublaže peckanje kože.

  • Limunov sok može da prosvijetli vašu kosu. Za ovaj savjet eksperti tvrde da je itekako koristan. Naime, prije izlaska na sunce trebate da nanesete sok od limuna na vašu kosu zbog čega će se ona prosvijetliti. Naime, kiselina koja je prisutna u limunu će da u kombinaciji sa sunčevim zrakama da ubrza proces prosvjetljenja kose.
  • Stavljanje maslinovog ulja na vašu kosu nekih 10 minuta prije njenog pranja je obnavlja i štiti. Kosa tako postaje mnogo glađa i lijepša, te naravno zdravija.
  • Ukoliko želite da isušite svoju masnu kožu, trebate da je trljate krompirom. Eksperti tvrde da to, međutim, nije toliko tačno jer krompir u sebi nema te sastojke, pa je ovaj mit pogrešan.

Pečeni krompir sa susamom - Recepti.com