Novo

Stari SRPSKI LEK za ZATVOR! Odmah donosi OLAKŠANJE: Napitak se priprema uveče, a pije se UJUTRU na prazan stomak! POGLEDAJTE OBAVEZNO!

Danas za vas imamo jednu veoma zanimljivu temu, a vjerujemo da ste se skoro svi vi barem jednom susreli sa problemom zatvora stolice, što svakako nije nimalo prijatno i ugodno. S obzirom na to da u naš organizam unosimo sve i svašta, da se desi da nekada ne pazimo, pa unesemo previše suhe hrane koja dovodi do zatvora, i onda imate problem kako to da riješite. Inače, mnogo je savjeta i načina kako to da riješite, a mi vam u nastavku donosimo jedan mnogo dobar savjet.

Naime, radi se o jednoj samonikloj biljci koje ima svuda u Evropi, a evo o čemu je riječ. Krušina je listopadna ljekovita samonikla biljka koja raste širom Evrope, Azije i Amerike, a ima je čak i na Kavkazu i to na visini do 2000 metara, a opstaje vjerovali ili ne čak i u Sibiru. Krušina ima ljubičasto-crne plodove, tj.bobice koje su otrovne i koje se ne smiju koristiti u ishrani, dok je njena glatka kora ljekovita. Krušina se još naziva i „pasje grožđe“, i „smrdljika“.

Ukoliko želite da pripremite čaj onda za to se koristi kora koja u sebi sadrži flavonoide, tanine, peptidne alkaloide, jabučnu kiselinu, vitamin C, i još mnogo toga. Još od davnina poznata su njena ljekovita svojstva, a neka od njih su da se ona koristi kod zatvora, za olakšavanje pražnjenja. Zatim, krušina podstiče rast probavnog trakta, smanjuje nadutost i reguliše varenje. Pošto je laksativ, čest je sastojak biljnih mješavina koje se piju protiv celulita i za mršavljenje.

Ono što je veoma bitno jeste to da se ona ne smije koristiti duže od dvije nedjelje, a prije same upotrebe najbolje bi bilo da se u vezi toga savjetujete sa ljekarom. Za pripremu čaja vam je potrebno sljedeće: jednu kafenu kašičicu čaja preliti sa 200 ml hladne vode, zagrijati i jako kratko prokihati. Zatim posudu treba poklopiti i ostaviti da se ohladi, a onda procijediti. Ovaj čaj se prije uveče prije spavanja, ili ukoliko je potrebno i ujutru prije jela.

Image: 514315972, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia