Zdravlje

Stalno vam se jedu slatkiši? Možda imate neku od ovih 5 bolesti? ODMAH PROVJERITE ILI ĆE VAM VRLO BRZO DOLAZITI NA SAHRANU!

Jeste li od onih ljudi koji jednostavno ne mogu jedan dan, pola dana, par sati, a da ne pojedu ništa slatko?

Mi smo sigurni da spadate baš u ovu kategoriju, jer rijetko ko može preživjeti dan, a da ne proba barem gram slatkog. Međutim, šta je s onim pojedincima koji vole da pretjeruju sa slatkom?

Definitivno nešto nije u redu s takvom osobom. U ovom tekstu donosimo vam sve moguće bolesti s kojima se ovisnici o slatkišima mogu vremenom susresti.

Da li ste ikad prije čuli za osteohondrozo? To je zapravo bolest koja se manifestira kroz vaše krvne žile i utiče na činjenicu da se više krvi prenosi u mozak pa se onda sve “zbuni” ili pomiješaju se funkcije mozga, što dovodi do toga da mozak prima manje glukoze, što dovodi dalje do veće potražnje za slatkom.

Gastrointestinalni problemi usko se vežu za probavu. Naime, povećana kiselost u tijelu i zatvor, kao i ostali problemi s probavom mogu ometati apsorpciju minerala u želucu, pa onda vi očajnički tražite neki slatkiš. Ako imate ogromnu želju za slatkim, vrlo je vjerovatno da imate problem s jetrom, koji nikako ne bi trebao biti zanemariv. Svi znamo da je jetra jedan od najvažnijih organa u čitavom tijelu. Stoga je u slučaju bolesti slezene moguće da će vam trebati u tom momentu puno ugljikohidrata

Naravno, najgora moguća opcija i ona daleko najčešća je dijabetes tipa 1. To je stanje kada vaše tijelo više nikako ne može da proizvodi inzulin, pa ga onda mora zamijeniti na neki drugi način, tačnije uništavanjem slatkiša. Ako ste hronični alkoholičar, izgubljeni šećer morate onda uvijek nadoknaditi golemom količinom slatkiša, što će stvari samo pogoršati.