Snovi koje sanjamo veoma često namju apsolutno nikakvog logičkog smisla, ali nekada se zna desiti da oni ipak imaju neku veoma jaku simboliku.

“Doktorica za snove” Martina Kocian, inače poznata terapeutkinja iz Sidneja smatra da snovi sa sobom nose neke veoma specifične poruke i da njihova precizna interpretacija može da otkrije te poruke. Kada je gostovala u jednoj emisiji ona je objasnila značenje četiri uobičajene vrste snova, te je tako protumačila san o padanju, proganjanju, ispadanju zuba i testiranju.

“Kada sanjate da padate to znači da osjećate kako zapravo nemate kontrolu na javi”, objašnjava ona i dodaje kako oni uživaju u ovakvim snovima možda i ne budu pretjerano zabrinuti zbog nekih promjena koje se dogode i da nemaju nikakav problem sa prevazilaženjem loših stvari i događaja.

“Kada je riječ o ispadanju zuba i to se može lako objasniti. Naime, zubi predstavljaju promjene koje se dešavaju na javi. Prelaz od dječijih zuba ka odraslim predstavlja zapravo jedan proces razvoja u više faza. Ispadanje tih zuba simbolizuje tjeskobu koju osjećate ili činjenicu da se ne nosite najbolje sa promjenama koje vam se dešavaju u životu.” kazala je ona, pa nastavila.

“Ako sanjate da radite neki test za koji niste učili, onda sigurno niste jedini. Naime, svaka peta osoba ima taj san, što može biti jako frustrirajuće, kako za one koji još uvijek idu u školu ili na fakultet, a naročito za one koji su davno završili sa edukacijom. To znači da je za vas nemoguće ili da jednostavno nemate dovoljno samopouzdanja da pređete u novu fazu svog života. ISto tako, to može značiti da se uopšteno nespremni za život. “

“Kada sanjate da vas proganja neko ili nešto, to zapravo znači da se ne suočavate sa svojim problemom već ga izbjegavate.” objasnila je ona.

Preporučujemo