Novo

ŠTA POSLE SMRTI KRALJICE ELIZABETE II? Sve ovo će morati da se promeni u Velikoj Britaniji!

I danas ćemo da pišemo o vijesti koja je šokirala cijeli svijet, a riječ je o smrti kraljice Elizabete II, koja je preminula jučer u 96.godini života. Kraljica se već od jula mjeseca nalazila u Balmoral dvorcu koji se nalazi u Škotskoj, gdje je bila na odmoru. Njeno zdravstveno stanje se pogoršalo poslednjih nekoliko dana, pa su članovi njene porodice, njen sin princ Čarls i unuk princ Vilijam, te drugi članovi kraljevske porodice bili su uz nju u poslednjim trenucima.

Tako je kraljevska porodica njenu smrt potvrdila u 18:30 sati, a u saopštenju potparola Bakingemske palate pisalo je: “Kraljica je umrla mirno u Balmoralu danas popodne. Kralj i kraljica supruga ostaće večeras u Balmoralu, a sutra će se vratiti u London”, pisalo je. Inače, sada se mnogi pitaju šta će se to promijeniti nakon njene smrti, a došli smo do saznanja da će se svakodnevne stvari, policijske uniforme, pa čak i nacionalna himna, da će biti spremne za promjene, a neke od njih stupit će na snagu odmah, dok će neke od njih u narednim mjesecima pa čak i godinama.

Od kako je postala monarh, što se desilo 1952.godine, njen lik i šifra dio su svakodnevnog života, koji su iscrtani na svemu, od gotovine, pa sve do markica, ali sada nakon njene smrti i proglašenja novog kralja, u Velikoj Britaniji će doći do velikih rpromjena, i to ne samo u nekim svakodnevnim stvarima, a neke stvari će morati da se ažuriraju kako bi se pominjalo da je sada kralj na prestolu, a ne kraljica. Ostatak teksta pročitajte ovde.