Anđela Mančić (19) i Miloš Stanković (20), koji su tragično izgubili živote u prometnoj nesreći u Njemačkoj, poslani su u vječni počinak na beogradskom groblju Zbeg.

Miloš iz Padinske skele i njegova djevojka Anđela iz Leskovca, koji su prošle sedmice poginuli u stravičnoj prometnoj nesreći u Njemačkoj, zajedno sahranjeni su na groblju Zbeg u Beogradu. Tragično ozlijeđeni par pratio je veliki broj prijatelja i rođaka na vječni počinak. Iza dva bijela kovčega puna cvijeća hodao je beskrajni stup crne boje. Za Miloša i Angelu održan je zajedničko opelo, a začuo se zvuk truba dok je tužna povorka krenula prema dva iskopana rakova.

Glazbenici su na sprovodu svirali pjesmu “Nema više druga mog”. Prvo je kolona nosila kofer s Milošovim tijelom. Suzne korake iza njega pratila je njegova plačuća oporodica. Jedna se žena zaustavila pored kolone i iskoristila priliku da poljubi lijes. Suze se nisu mogle suzdržati … porodica Mančić stala je iza Miloševe porodice. Obje su porodice ipak doživjele istu tragediju.

Glazba nije prestajala dok su spuštali u raku tijela Anđele i Miloša. Pjesme “Pukni zoro” i “Boluješ ti, bolujem ja” mijenjale su se jedna za drugom. Na kraju sprovoda, čula se izvedba “Tiho, noći”, a zatim su plač i krikovi nevinih roditelja odjekivali grobljem, oni su jedva stojali na nogama.

“Vi ste naši Romeo i Julija. Ni Bog vas nije htio razdvojiti, pa vas je poslao na vječni počinak zajedno. Imali ste nebesku ljubav. Naši dragi, počivajte u miru” – dio je govora koji su im čitali prijatelji nad vječnom kućom u kojoj sada odmaraju.

Izvor: ZB

Preporučujemo
Loading..