Poznati sprski pjevač narodne muzike Dušan Kostić okončao je tragično svoj život smrću na tragičan način i pod okolnostima koje su ostale prekrivene velom mraćne tajne.

Kratka obavijest vlasti nije puno otkrila.

“To se desilo u 18 : 50, 13. maja 1996. godine ”, navodi se u kratkom policijskom izvještaju koji je bio sastavljen taj dan. Navodi se tamo da je Dušan “viđen kako sam i samostalno skače preko ograde pančevačkog mosta, između stupaca 39 i 41 tog mosta, odakle se više nije pojavio živ jer je već bio mrtav, logično”.

Davno je otišao od nas, a taj događaj je bio totalno nenajavljen i neočekivan. Koji su pravi razlozi zašto je odlučio da ne bude više živ nikada se neće saznati, a njegova neutješna supruga Nevenka i njegove kćeri tvrde da ne znaju ništa.

“U cijelom je slučaju dosta puno nelogičnosti. Jedini svjedok njegovog navodnog samoubojstva, nije u potpunosti siguran da je to stvarno bio Duško. On je, dok je svjedočio, rekao da je vidio samo čovjeka kako skače sa mosta” – otkrila je Nevenka odjednom.

Na mjestu događaja pronađena je njegova torbica s osobnim dokumentima koje je očigledno htio da sačuva, iako mu više nije trebala. Nekoliko dana nakon tragične tragedije koja se tragično završila stiglo je kratko pismo na adresu gospođe Nevenke, kao i adresa kuće Duškovih roditelja koji žive u Leskovcu i žene s kojom je živio posljednjih dana dok nije umro (ljubavnica?)- “Volim te, oprosti mi”. Na koverti koja je bila poslata nije bilo ni potpisa ni pečata. Čudno, zar ne? Ko zna šta se tu sve desilo?

Preporučujemo