Novo

SRPSKI IMUNOLOG REŠIO DILEMU: Samo 1 VITAMIN uništava sve VIRUSE, a svi ga redom preskaču!

Sada je došlo ono vreme kada smo svi podložniji virusima, i zbog čega je jako važno da povedemo računa o pravlnoj ishrani i suplementaciji. U tome se slaže i imunolog profesor Borislav Kamenov koji neretko ističe važnost unošenja vitamina u organizam i brigu o sopstvenom imunitetu.

Tako je tim povodm na televiziji Pink pričao o hrani koja može na naruši imunitet, najvažnijem suplementu i greškama kada su u pitanju antitela u organizu. Međutim, ljudi nikako ne shvataju da se prva bitka protiv virusa bije na nivou nespecifičnog imuniteta kada telo eliminiše patogene i toksine iz organizma. Mi mnogo toga možemo da uradimo unapred, da bismo sprečili nastanak bolesti, hronični i autoiminih, čak i malignih i alergija. Također, mi moramo da popravimo stanje celog imuniteta, kako bi telo moglo da odgovori na napad, rekao je on.

Veliki broj lekara prešute da se osećaju loše, umorno da imaju druge tegobe zbog čega ne shvate na vreme da im organizam nije u stanju da se izbori sa napadom jer je imunitet oslabljen. Tako naš imunitet odlučuje o eliminaciji virusa i sprečavaju njegovog širenj u organizmu, a antitela su važna i uvek su dobrodošla, ali imunitet je mnogo šira priča od njih, ako je naš sistem loš, on neće moći da reši problem. Imunitet nas štiti dok nas štiti a na kraju može da nas ubije to je citokinska oluja o kojoj se priča – ćelijski imunitet se preterano aktivira. Moramo imunitetu da damo centralno mesto u ovoj priči – rekao je on. Ostatak čitajte ovde.