Zanimljivosti

SRPSKI DOKTOR TROVAO LJUDE, MISLILI DA JE VIRUS: On je pravi MANIJAK, svi se plaše za život zbog OVOGA!

Doktori su oni kojima se prvo javljamo kada uočimo bilo kakav problem zdravstvene prirode, pa tako postoje specijalisti za svaku vrstu bolesti.

Naravno, pored fizičkog zdravlja, možda još bitnije je ono mentalno zdravlje, za koje, moramo priznati, ne marimo pretjerano, pa tako kada se osjete posljedice toga, onda uvijek zažalimo. Jako čudno je to kada se čuje kako je jedan psihijatar  bukvalno prsnuo i onda takav prsnut uradi nešto što bi uradila samo jedan pošteno bolesna osoba.

Nešto tako se upravo dogodilo u Austriji, gdje je jedan mladi psihijatar inače porijeklom Srbin,  Vid Velikić, navodno otrovao svoje kolege tortom koju je sam donio na posao. Naime, u tortu je ubacio miks teških sedativa koji su kod svih ostalih izazvali veoma čudne simptome, nalik onima koje ima koronavirus, pa se opravdano mislilo da su se svi oni zarazili, i tako se vjerovalo dok se nije otkrila prava istina. Jer ipak sumnjivo je kada je Vid ostao jedini na poslu koji se nije zarazio, a bio je i jedini koji nije jeo tortu, slagavši kako mu je šećer prethodno skočio.

Vrlo brzo nakon toga, saznalo se još nekoliko masnih detalja. Na kraju se ispostavilo da je Vid ustvari sin jednog poznatog književnika i bivšeg ambasadora Srbije u Austriji, Dragana Velikića. Kako se navodi u medijima, niko nije mogao posumnjati na ovako nešto, mada se njegove kolege nisu libile da ispričaju što šta o njemu.

Tako se saznalo da je on najprije radio u bolnici, da bi se potom prebacio u KPZ, a eto ovo se sve odvijalo upravo u tom zatvoru. Naravno, Velikić negira sve ovo i smatra kako je nevin. Ali, ono što se zna je da je on ranije već bio poznat po svom manijakalnom ponašanju, a jedan od razloga koji se pominje je neuzvraćena ljubav. Zbog njega je čak bio instalian i video nadzor čak, gdje se jednom moglo vidjeti kako buši gume na autu jednog kolege.