Danas ćemo ponovo o ljudskom zdravlju, ali iz nešto malo drugačijeg aspekta, ali ne iz ugla imuniteta i zaraza što je danas najaktuelnija tema.

Slobodan Dunjić, inače doktor opšte medicine i stručnjak intergativne medicine se obratio prije par dana javnosti te je u jednom veoma interesantnom intervjuu upoznao sve građane sa nekim veoma interesantnim činjenicama, o kojima nismo uopšte razmišljali.

On je u intervjuu pričao o statičkom elektricitetu o čemu niko ne razmišlja, a veoma loše utiče na zdravlje osobe. On je svuda oko nas, ali ga mi ne osjetimo. Međutim, on malo po malo gricka naše zdravlje. Da li ste znali da se elektricitet nalazi u našim jastucima na kojima spavamo? A mi je i ne osjetimo.

Kako on navodi, ukoliko ležimo na jednom mjestu najmanje 8 sati onda se automatski tu stvara statički elektricitet. Tu se odmah stvara i do  5 X zraka zbog čega doktori ne savjetuju da se spava duže od 4 sata dnevno. Zbog toga, ako nekada spavamo i po 10 sati, onda to uopšte nije dobro.

Statički elektricitet nije dobar, jer on također utiče i na zdravlje vaše štitne žlijezde, izaziva visok pritisak koji onda može dovesti i do srčanog ili moždanog udara. Ljudi se, međutim, varaju kada tvrde da je na selu zdraviji život, oni se jaku puno varaju. Naime, podzemne vode na selima imaju mnogo veću moć nego, recimo, u gradu. Za kraj je on rekao da mikrovalne pećnice treba isključivati preko noći iz struje, te televizore i punjače i mobilne telefone.