Mi ćemo vam danas malo govoriti o sportu i nekim ljepoticama čija imena ljubitelji tenisa sigurno prepoznaju. 

Naravno, postoji jako puno teniserki širom svijeta, njih sve krasi elegancija, vitko tijelo i zdravo tijelo, obzirom na napor koji moraju ulagati dok igraju i obzirom da moraju održavati svoje tijelo zdravim, redovno vježbati kako bi ostale u formi. Među najljepšim se sigurno izdvajaju Serena Williams, Dominika Cibulkova, Caroline Wozniacki, Maria Sharapova,…

Postoji i tu i nekoliko srpskih teniserki, a najpoznatije su sasvim sigurno Ana Ivanović i Jelena Janković koje su svojevremeno bile u top 10 igračica svijeta. Danas imamo jednu teniserku iz Australije, koja je porijeklom iz Srbije i zove se Jelena Dokić.

Njen otac dolazi iz Srbije mada sa njim ona ne priča uopšte. Jedno vrijeme joj je bio trener, ali se pobunila, posvađala sa njim i otjerala ga. Jako brzo joj je propala njena karijera, te se ona zbog toga naglo udebljala, pa su naravno uslijedili problemi sa viškom kilograma, problemi sa štitnom žlijezdom, pad forme. Sve to je dovelo do toga da je ona sa 60 sada skočila na 120 kilograma i postala totalno neprepoznatljiva.

Zbog svega toga je pala na kraju i u depresiju, pa je riješila da se trzne i krene ispočetka. Počela je ponovo trenirati, trčati, krenula na fitnes uz sve moguće i nemoguće dijete i uspjela je skinuti 15 kilograma. Kako ona kaže, za nju je to bio najteži dio njenog života. Ona je podsjećamo jedno vrijeme bila 4. igračica svijeta, ali je na kraju okačila reket o klin.

Ona danas ponovo izgleda jako dobro, a nedavno je čak objavila i autobiografiju. Zaručena je i uskoro se očekuje i vjenčanje.