Slavica Pešić izgubila je svoja dva sina, u roku jedne minute, osmogodišnje Vuka i Nauma Pešića, koji su skupa s ocem Aleksandrom i bakom Staniom prije par dana stradali na auto putu u saobraćajnoj nesreći.

Šumadijskim selom Oplanić u kojem su živjeli preminuli blizanci Vuk (8) i Naum (8) Pešić, odjekivali su jučer puzavci i jauci. Niko ne može vjerovati da mala braća nestaju zauvijek i da više nisu s nama. Mještani kažu da je najteže njihovoj majci Slavici koja zbog boli ne može stajati na nogama, a Slavica ne zna za bol, Ne zna tačno ni gdje se nalazi. Ne može ni hodati i samo šuti, u njoj je snažan stres. Pod lijekovima je. Dugo se borila da dobije potomstvo i tada se dogodilo ono što se dogodilo. Liječila se i pokušavala ostati trudna deset godina i na kraju je dobila svoje dječake.

A sada, evo šta se dogodilo, tuga i vrlo velika tragedija. U djeliću sekunde izgubila je obojicu, suprug se tako lako izgubio. Majčino srce to ne može podnijeti. Njezina je tuga neopisiva, samo ona zna kako joj je. Prema riječima susjeda koji su se okupili ispred kuće u Oplaniću ona hoda po kući kao duh. Dragutin Pešić, djed umrlih dječaka, otac stradalog Aleksandra i muž Stanice, rekao je Kuriru noć prije da je pratio svoje unuke, suprugu, i sina na Srebrnom jezeru. Bio je pun sebe, ali na kraju dana bio je vrlo tužan.

„Djeca su se smijala i radovala se. Sad sam ostao sam. Gdje ću i šta ću učiniti?” djed je plakao.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo
Loading..