Stories

SRELA SAM GA U KAFIĆU I POSTAVIO MI JE SAMO JEDNO PITANJE: To je bilo dovoljno – Otišli smo kod njega i imali seks 8 puta te noći – Da li da se kajem?

Dan mi je bio užasan. Sjedila sam u kući i razmišljala kako da sebi skratim dosadu. Kada mi je muž došao kući s posla, nije bio raspoložen da priča sa mnom, izbjegava me konstantno. Nikada ne želi da provodi vrijeme sa mnom, da mi ne bude toliko dosadno. Otkad je počeo da radi, on se promijenio. Samo posao, posao i posao.

Onako zanemarena i vidno iznervirana izašla sam iz kuće i otišla u obližnji kafić da popijem piće, možda čujem poneki trač i uvidim da je nekome lošije nego meni. Sjedila sam tako u tom kafiću, pijuckala svoje piće kada je došao odjednom jedan muškarac. Iako sam već u 40.tim godinama, znam prepoznati kako izgleda dobar i zgodan muškarac.

Djelovao je mlađi od mene, ali to nije bitno. Osjetila sam leptiriće u stomaku. Kada su nam se pogledi sreli prišao mi je, poručio piće i šapnuo mi na uho – “Što jedna takva prelijepa dama sjedi sama i dosađuje se?”. I tu me je dobio, oborio me s nogu. PLatio nam je piće, i odmah smo se uputili njemu u stan. Imao je ogroman stan, predivno uređen i čist, sve je nekako djelovalo skupocjeno. Odmah sam se sjetila mog stana gdje živim, sve je prašnjavamo, suđe neoprano, posteljina nepospremljena. Otkad je moj muž dobio posao ništa ne stiže da radi.

I naravno, mene je zanemario. Zaboravila sam kako je to imati seks, biti voljena, ležati u muškom zagrljaju. Tu noć smo imali 8 puta seks, ali kada sam se ujutro probudila shvatila sam da se nisam javljala svom mužu kojem sam rekla da sam samo izašla na piće. Šta će on sada da pomisli? Da li sam ja njega sad prevarila? Je li to može biti prevara ako te vlastiti muž ne dotakne mjesecima? Ko je tu sad kriv?