Novo

SRBINU CEO ŽIVOT PROŠAO PRED OČIMA! Radio na rušenju kuće, kad je ispod cigli ispuzao poskok od metar ipo! A ono što se kasnije desilo…ŠOK (FOTO)

Čovjek po imenu Jovan Živković koji je iz račanskog sela Sepci, vjerovali ili ne je pronašao zmiju, kako je on rekao koja je bila duga metar i po. Inače se ova velika zmija nalazila u staroj napuštenoj kući, koju je Jovan zajedno sa svojim prijateljima rušio. Njegova nevjerovatna priča na društvenim mrežama privukla je dosta pažnje korisnika, koji nisu mogli da vjeruju svojim očima.

Tako je on za domaće medije izjavio sljedeće: „Kolega je radio sa skipom, a ja sam traktorom preteravao šut i pomagao da raščistimo teren. Samo smo u jednom trenutku videli zmiju koja je izašla ispod cigli i bila je ogromna. Moja slobodna procena je da ima oko metar i po i da je poskok“, rekao je on. Sa druge strane ono što kažu stručnjaci jeste to da velike zmije nisu opasne, i da ne pripadaju zmijama otrovnicama, a one se vrlo lako mogu prepoznati i razlikovati zbog brojnih detalja koji ih karakterišu.

Za domaće medije, Duško Brković, inače profesor biologije na Agronomskom fakultetu u Čačku rekao je sljedeće: “Obično se ljudi uplaše kad vide dugu zmiju, međutim strah je samo zbog njene veličine, jer dugačke zmije zasigurno nisu otrovne. Svaka zmija koja je dugačka preko jednog metra nije otrovna. Otrovnice su do 90 cm, najduže su obično do 65 cm. Jedna od razlika između otrovnih i neotrovnih zmija je što su kod otrovnih uočljive žlezde na bočnim stranama glave, pa im je glava trouglastog oblika uz uočljiv vrat. Kod neotrovnih, glava manje primetno prelazi u telo i vrat nije uočljiv. Kod otrovnica je telo kraće, zdepastije, glava trouglasta, rep kraći i zašiljen.” Ostatak teksta pročitajte ovde.