Stevo Selak, politikolog, pisac, vajar i samoproglašeni motivacioni govornik iz Banjaluke, dijeli nevjerojatnu priču o svojim iskustvima s kliničkom smrću. Tvrdi da je tri puta umro i tri puta se vratio u život. Ovo iskustvo ga je duboko promijenilo i postalo temom njegove motivacijske misije.Prvo iskustvo kliničke smrti dogodilo se kad je imao samo četiri godine.

Njegova sestra ga je okupala u ledenoj vodi usred zime, što je izazvalo komu i prestanak disanja. Liječnici su ga proglasili mrtvim, čak su ga i pripremili za sahranu, ali se Stevo iznenada vratio u život nakon 24 sata.

Nekoliko godina kasnije, Stevo je pao u kipuću vodu i zadobio opekotine od glave do pete. Iako nije disao ni govorio, otac ga je nekako spasio.Treće iskustvo kliničke smrti dogodilo se kad je bio u dvadesetima. Ponovno je pao u komu koja je trajala više od 20 dana. Opisao je svoje iskustvo kao susret s blistavom svjetlošću koju identificira kao čistu ljubav. Iako se suočavao s raznim slikama iz svog života, najdublji dojam na njega ostavilo je osjećanje tuge što je napustio svoju suprugu.

Stevo tvrdi da je tijekom svojih iskustava s kliničkom smrću vidio blistavu svjetlost i imao priliku razmisliti o svojim djelima i odlukama u životu. Tvrdi da se odrekao materijalizma i posvetio širenju poruke ljubavi i duhovnosti.

Također je podijelio priču o liječniku koji je prošao kliničku smrt i susreo se sa svojim djetetom u zagrobnom životu, ali mu je bilo zabranjeno fizičko spajanje.Stevo Selak danas dijeli svoju priču i svoju novu filozofiju života putem motivacionih govora i videozapisa na internetu. Ovo iskustvo kliničke smrti duboko je oblikovalo njegovu perspektivu i ciljeve u životu.