Naslov pokazuje da se događa nešto veliko, s najosjetljivijom kategorijom u našem društvu, a sigurno su to djeca koja bi uvijek trebala biti zaštićena.

S pojavom društvenih mreža i eskalacijom Youtube kanala pojavljuju se sve vrste izazova i to je jednostavno postao trend. Ne vrijedi ne sudjelovati. Bit ćete obilježeni u društvu ako odbijete.

S zastrašujućim modricama na leđima i rukama, dječak iz Nišlija vratio se kući nakon prijateljevog rođendana. Majka se toliko uplašila pa je dijete počela ispitivati ​​šta se dogodilo, a nakon što je saznala da su bolne ozljede posljedica novog izazova koji se zove “Cimka”, ostala je u nevjerici.

Malo je zastrašujući i čudan način na koji se igra, podrazumijeva da je dijete strogo nepomična, s čitavom grupom sudionika oko sebe. Svi igrači tada malim udarcem udaraju dijete u razne dijelove tijela i pobjednik je onaj koji se ne “cimne” tokom torture.

Kako bi upozorila i alarmirala roditelje, Dragana Janković, majka dječaka, medijima je poslala fotografiju svog sina s ogromnim modricama koje je zadobio dok je bio na rođendanu svog prijatelja

“Trebate otići i pričekati ovu djecu ispred škole i objasniti im: Ako roditelj ne može odgajati dijete, u popravnim ustanovama postoje skrbnici i profesionalci”, glasi jedan komentar.

Postoji i druga igra pod nazivom “izolacijska traka”: Neko se dijete zalijepi trakom na zid tako da ne može pobjeći. Potom ostali odlaze i kamera koja se ostavlja bilježi kako se zatvorenik pokušava osloboditi.

Preporučujemo