Danas je pred nama jedan vrlo uznemirujući podatak.

Naime, imao je samo 10 godina maleni Vuk Erceg kad je u pokušaju da pobjegne od pčele pao kroz oštećenu zaštitnu ogradu. Iako operacijom nisu mogli dječaka vratiti u komatoznog stanja, trebali su otkloniti opasnost od širenja infekcije i stabilizirati njegovo zdravlje.

Čak ni ruski liječnici nisu uspjeli spasiti širenje infekcije na njegovom mozgu. Dječak Vuk Erceg, koji je šest godina bio u komi uzrokovanoj ozljedom glave dok je pao s litice u parku Tashmajdan, umro je u ponedjeljak u bolnici u Moskvi.

Vuk je nedavno prebačen u Institut Sklifasovsky u Moskvi, gdje je operiran zbog infekcije mozga s kojom se bori već više od tri godine, iz klinike Tirshova u kojoj je proveo posljednjih šest godina.

Vuk Erceg imao je 10 godina kada je pao kroz oštećenu sigurnosnu ogradu na Tašmajdanu u aprilu 2013. godine. Bježeći od pčela, pao je niz liticu visoku oko 10 metara.

Pružena mu je prva pomoć, ali ozljede glave su u to vrijeme bile vrlo opasne za njegov život. Roditelji su od srbijanskih vlasti zatražili bilo kakvu pomoć, ali na kraju je ona bila potpuno odsutna, pa su roditelji morali sami izdržati. Ni prvi ni posljednji slučaj koji se, nažalost, morao rješavati uz pomoć dobrih ljudi i SMS porukama.

Izvor: Novadanas

Preporučujemo