Ni deset dana nakon incidenta u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj”, kada je učenik cicem od bicikla nanio teške ozljede direktoru u lokaalnoj školi Zorana Đurića, strasti u gradu se ne smiruju.

Dragana Topalović, majka učenika L. Š. koji se nakon spomenutog događaja nalazi u kaznionici kaže da je L.Š. ima teški psihijatrijski poremećaj ADHS-a, navodi portal SMP.

“Samohrana sam majka s troje djece, a osim Luke imam dvije kćeri – blizankinje. Nakon incidenta u školi, svi se nalazimo na stupu srama. Ne znam kakve krivnje nose moje kćeri od 11 godina što im se od škole savjetuje da promijene sredinu, da im prijeti silovanje. Nikad od nikoga nisam tražila financijsku pomoć, živimo od onoga što zaradim, a na Facebooku me zovu prostitutkom i najcrnjim imenom, i prijete na razno razne načine.

Kada je riječ o mom sinu, napominjem da ima poremećaj ADHS-a, nakon što se liječi od svoje sedme godine. Tražili smo pomoć od svih relevantnih institucija u gradu, uključujući Centar za socijalnu skrb, ali je nažalost nismo dobili. Naprotiv, umjesto pomoći, dogodilo se da je policijski inspektor (ime poznato redakciji) provalio u naš stan i bez naloga uhapsio Luku. Je li to način na koji se liječi ADHS?

Nakon incidenta u školi, moj sin od 14 godina bio je zatvoren u ćeliji s tri punoljetna i mnogo starija osuđenika, suprotno zakonu, prema kojem je on, što hitno znači SADA, mora biti poslat u nadležnu instituciju, a ne u zatvor za odrasle. Ako je Centar za socijalni rad dao suglasnost da maloljetnik bude zatvoren u kaznionici, pokrenut ću postupak protiv nadležne osobe u Centru.“

Izvor: Lokovesti

Preporučujemo
Loading..