Zanimljivosti

Srbija u NEVERICI! Jadnog dečaka(12) otac i maćeha, držali ZAVEZANOG sa kozama 2 godine! Jeo šta OSTANE IZA NJIH(VIDEO)

Da, niste pogrešno pročitali ovaj današnji naslov. U doba širenja društvenih mreža i Interneta općenito, vrlo je lako dobiti neke vrlo važne, ali i pomalo morbidne vijesti.

Sve se može pročitati uz jutarnju kafu, a crne hronike i neki uistinu jezivi događaji pritome dominiraju. Nekada je čovjeku to bilo nedostupno, a sad može otići za samo jednu minutu i vidjeti šta je novo na Grenlandu.

Kao što ste imali priliku da vidite u samom naslovu današnjeg članka, i naslovna slika ove priče dogodila se u dalekoj Nigeriji, a čitava situacija može nam samo pokazati kakvi ljudi danas hodaju ovom planetom, a ovaj događaj je nešto što je čak zgrozilo i sve one sa ovih prostora koji su pročitali ovo. Ovdje prvenstveno mislimo na očeve, koji mogu biti vrlo okrutni. U ovoj državi, naročito u njenim ruralnim dijelovima, sasvim je normalno da muškarac ima bračnu zajednicu s više žena. Tako je ovaj muškarac živio s čak 3 žene i imao je 18 – oro djece.

Ali, jednog sina kojeg je inače dobio s svojom prvom ženom koja je preminula, posljednje dvije godine držao je konstantno u štali skupa s kozama i jarcima. Držao ga je vezanog za ogradu, a jadnik je jeo ono što je ostalo iza životinja. U momentu kad su ga pronašli on je bio bukvalno vreća kostiju i koža i u vrlo lošem stanju. Odmah je bio prevezen u bolnicu, gdje je smješten na intenzivnu njegu i odmah je spojen na infuziju.

Hamza Atahiru Vala bio je šef spasilačke ekipe koja je ovog dječaka pronašla sasvim slučajno. Njegov je otac prodavao koze, a jedan je kupac vidio izgladnjelog dječaka vezanog u staji, javlja engleski BBC. Šta mislite o svemu?