Ponovo ćemo danas govoriti o poznatom srpskom teniseru Novaku Đokoviću, koji je svojim spornim izjavama, što je još tužnije o stvarima koje veze nemaju sa tenisom, rasplamsao javnost na ovim prostorima.

On je, podsjećamo, javno iznio svoj stav kako se ne planira bosti bilo kakvim vakcinama za koje ne zna njihov sastav. Nole, dušo, ti i da znaš sastojke te vakcine, tebi je to špansko selo. Što je još veća ironija, ogromna većina i daleko malo građanstvo ga je podržalo u ovoj izjavi i smatraju ga herojem.

Onda se oglasio ATP i kazao da to nije problem, ali da će Đoković onda biti suspendovan i da neće moći kročiti više ni na jedan teniski stadion.

Očekivano, njegova mjak je stala uz odluku svog sina, pa tako ni ona neće da ugrozi eventualnu sigurnost i zdravlje svog sina i svojih unuka. Dijana Janković je nedavno gostovala u jednoj emisiji, kao majka poznatog tenisera (jer drugog zanimanja očito nema), gdje se prisjetila samih početaka njenog sina i njegovog djetinjstva.

Emisija se emitovala na Arena Sport i čitav projekat je bio nazvan “Majka šampioa”, obzirom da je Novak za Srbe šampion i po njihovim mišljenjima najveći teniser u historiji. Svi, normalni, znaju da to nije ni blizu istina. Dijana Janković se u ovoj emisiji prisjetila najstrašnijeg dijela djetinjstva njene porodice.

“Bilo je najgore ustati ujutro i vidjeti kako nemamo ni za osnovne namirnice. Ja sam Novaka tada poslala u kamp Nikole Pilića, i sav novac sam uložila u tom. Bilo mi je teško, ali sam znala da ulažem u pravu stvar i da se to kasnije itekako isplatilo. Moj sin je postao svjetsko otkriće, nešto najbolje što je svijet ikada vidio.” kazala je ona, i malkice pretjerala (majka k’o majka) kroz suze u očima.