Proglašena pandemija korona virusa ne jenjava pa mnogi stručnjaci iznose svoja mišljenja i prognoze o daljem toku.

Jedna grupa stručnjaka i doktora, vjeruje da se najveće pogoršanje očekuje za predstojeći vikend a veći broj njih vjeruje da će vrhunac biti oko Katoličkog Uskrsa, znaći oko 12.aprila. To bi mogao biti Dan D. Jer tada naši ljudi koji rade u zapadnim zemljama dolaze kući za praznike. Uz to, djeca imaju i Uskršnji raspust pa roditelji rado planiraju u tom period dolazak u domovinu. Shodno situaciji koja je svuda u Evropi, to uopšte ne bi bio pametan potez.

Tim povodom je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa premijerkom Anom Brnabić donio odluku da, ko god želi uči u Srbiju, moraće ići u 14 dnevni karantin, koji je pod obavezno. Većina zemalja je donijela slične odluke jer se polazi od pretpostavke da je 14 dana dovoljno da se pokaže virus.

Na žalost, iskustva iz Italije I Španije pokazuju da se i 15. dan javlja virus. Virus varira od podneblja do podneblja i postaje totalno nepredvidiv tako da se, na žalost, ne mogu donosti nikakve prognoze niti zaključci Sve u svemu, svi trebamo poštovati upute epidemiologa i kriznh štabova kako bi štitili sebe, ali i druge poštujući mjere prevencije od korona virusa.

Kako je vaše mišljenje po pitanju ovog aktuelnog problema pandemije koronavirusa? Kako se vi čuvate i da li poštujete izdate mjere predostrožnosti? To je nešto što se definitivno mora u ovom kritičnom periodu poštovati i ne isplati se praviti se pametan i kršiti ova pravila jer na taj način štetite i sebi i okolini.

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.