Na ova pitanja koja danas donosimo u ovom članku mogu odgovoriti samo oni koji su pametni i oni koji su inteligentniji od drugih, jer se ti detalji veoma rijetko spominju u školama.

Da li znate da je Antarktika najsušnije mejsto na svetu? Da li je Sidnej glavni grad Australije? Gdje se nalazi Kip slobode? Da li se veličina ljudskog oka povećavala tokom godina? Da li raste ljudsko uho do kraja života? Da li je Mont Everest najviša planina na cijelom svijetu?

Odgovor na prvo pitanje je da Antarktika jeste najsušnije mjesto na svijetu, mjesto koje se zove Mekkurdove suhe doline koje predstavljaju najsušnije mjesto na cijeloj planeti. Dva miliona godina nije bilo padavina tu, niti snijega ili leda.

Većina ljudi griješi jer misli da je Sidnej glavni grad Australije. Sidnej možda jeste najveći grad u čitavoj Australiji, ali glavni grad je zapravo Canberra.

Štaviše, jedini organ ljudskog tijela koji uopšte ne mijenja svoju veličinu tokom godina je oko. Postoji stara narodna pjesma, “Nikad oči nisu stare”, što je u stvari tačno.

Kada je u pitanju ljudsko uho, ono zaista raste kako starimo, tako da je više nego primjetno da kako godine prolaze na ljudskoj glavi rastu uši.

Kip slobode se, ako niste znali, nalazi u Njujorku. To je statua čiji je puni naziv “Sloboda osvetljava svijet”, dar je Francuske, mada samo jednim dijelom. Kip su, naime, napravili Francuzi, a postolje su doradili Amerikanci. Što se može reći, iako je u Americi, on u stvari uglavnom pripada Francuzima.

A zbog nedostatka novca, poklon je stigao poslije 10 godina, jer je trebalo da bude predstavljen u znak obilježavanja 100 godina američke nezavisnosti 1876. godine.

Što se tiče Mont Everest-a, to je zaista najveća planina na svijetu.

Preporučujemo