TRGOVINA ŽENAMA U SVIJETU JE JAKO POPULARNA, I O TOME SE UOPŠTE NE PRIČA. TRŽIŠTE SA TOM VRSTOM BIZNISA CVIJETA KAO LUDO, I O NJEMU SE UOPŠTE PUNO NE PRIČA. CIJELA TRGOVINA ŽENAMA IDE DO SAMOG VRHA DRŽAVE, KOJA “DOPUŠTA” TAKVU VRSTU KRIMINALA. I NA BALKANU JE TO U POSLJEDNJIH 20 GODINA, DOŽIVJELO PRAVU EKSPANZIJU.

“Izmijenilo se sve, pa se u ovim danima najviše trguje djevojkama iz susjedne Albanije kojih je toliko da ne mogu sve ni da se prodaju u isto vrijeme. One dolaze iz Kukreša i drugih manjih albanskih mjesta, a cijena im se sada kreće od 2.000 do 3.000 eura.

Ranije su te cifre bile puno veće, ali je došlo do manjeg zasićenja na tom crnom tržištu, jer mladi Albanci jure na Zapad gdje traže sve vrsta žena koje će im osigurati papire za rad i boravak na crno. Tako je sve više mladih djevojaka u Albaniji, na zapadu Republike Makedonije i Kosovu koje ne mogu da se nikako udaju, pa ih roditelji daju za jako male pare srpskim seljacima i pastirima”

Najgore su Romske porodice, koje prodaju svoje djevojčice uzrasta od 10 do 12 godina.Službenik Državne Bezbjednosti Republike Srbije, Milorad Spasić ističe, da te djevojke po njima nude iskrenost i “čistoću”. Ono što je još popularno jeste iznajmljivanje mališana, za prosidbu u stranim zemljama.

Ima i jako nesretnih roditelja u Srbiji koji podvode sopstvenu maloljetnu djecu i to rade vrlo i konkretno svjesno radi sopstvene zarade.

Obično je riječ o porodicama koje žive na rubu siromaštva, sa ivice društva, a u najvećem broju su te djevojčice ispod 18 godina. Zabrinjava to što konkretne usluge ove djece kupuju od roditelja nastrani ljudi, ped ofili.

Izvor: Žena Portal
Preporučujemo
Loading..