Od Rimske konferencije na kojoj su se u proljeće ove godine stručnjaci različitih profila, vojni i civilni, složili da su pogubni učinci iscrpljivanja urana, u Italiji, broj poginulih vojnika se povećao. Od 350 koliko ih je tada upisano, danas ih je 369 u knjizi žalosti.

Rimsko udruženje vojnih opservatorija, koje je nakon mukotrpnog dokazivanja da je porodicama žrtava nadoknadilo talijansku državu, također zabilježilo 7.500 pacijenata, uključujući znatan broj pripadnika KFOR-a koji su bili na misiji na Kosovu nakon NATO bombardiranja SRJ 1999. godine.

Uran od NATO bombi nije ubijao do danas, niti će ga ubiti do sutra, ubijat će desetljećima – uvjeren je Ledgero. – To nije moja proizvoljna procjena, to je zaključak stručnjaka, i spreman sam predati sve što udruga ima, svu dokumentaciju koju smo dostavili talijanskim državnim komisijama i našim sudovima, čime se dokazuje uzročno-posljedična veza osiromašenog uranijuma i raka. Naravno, ako postoji interes. Do sada nije upućen službeni zahtjev. Vjerujem da će ih biti.

Još nismo uputili službeni zahtjev Europskoj uniji jer su se izbori održali nakon naše konferencije. Očekujem da će se sastanak s Odborom za obranu Europskog parlamenta možda održati kasnije ove godine i to ću sigurno zatražiti. Nadam se da odgovori koje tražim nisu utopija. Nastavit ću postavljati pitanja dok ne dobijem odgovore. Ako ih ne razumijem, znači da Europa ima krvlju obojenu savjest. U isto vrijeme zadivljena sam i pogođena Moskvom „bučnom tišinom“ koja traje već 20 godina.

Srbija je 99 trovana Uranijumom, i posljedice svega toga se vide na svakom koraku i dan danas. Riječi su pilota koji je direktno učestvovao u bombardovanju Srbije te 1999 godine

Izvor: Lokovesti

Preporučujemo
Loading..