Prosvjed taksista, koji je glavna i aktivna tema gotovo 30 dana, mnogi su građani smatrali paradoksalnim, a podržali su ih komentari i postovi na tu temu na društvenim mrežama.

Tako je na Twitteru objavljen video prosvjeda seljaka, unatoč činjenici da je ovaj video snimljen prije nekoliko godina, najavljujući štrajk poljoprivrednika. Jedan ogorčeni poljoprivrednik odgovara novinaru za ono što očekuje da će svojim štrajkom postići:

Ništa! a zatim dodaje da su Srbi stoka i da smo, kako kaže ovaj seljak, takvi i trebali bismo biti je * ani do kraja. Dodao je da više niko ne sluša srpski narod niti mu obraća pažnju, tako da se na bilo kojem okupljanju ništa ne može postići – rekao je i nasmijao javnost. Realnost je takva ako razmišljate bar malo bolje.

Podsjećanja radi, taksisti su prosvjedovali u Beogradu, premještajući vozila u više kolona, nakon čega bi se ujedinili i zaustavili u Nemanjinoj ulici, Ulici Kneza Miloša, a među blokiranim ulicama bile su ulice Slavija i Savska, dok je uobičajeni miting završio oko 17 sati.

Mislite li da štrajkovi mogu postići svoje ciljeve? Štrajkovi su sve češći u Srbiji, a ljudi postaju sve nezadovoljniji. Rijetko ko živi život dostojan jednog čovjeka, i teško se uopšte može sastaviti kraj s krajem. Država je zakazala na mnogim mjestima. Šta mislite o štrajkovima i društvenim nemirima koji se u Srbiji povećavaju u posljednje vrijeme.

Izvor: Lokovesti

Preporučujemo
Loading..