Zanimljivosti

SRAMOTNO: Nobelovac Handke ponovo ubada – “Muslimani su ISCENIRALI vlastite pokolje, izmislili su GENOCID. Srbi su nedužni” – Parazit sada dobija i SPOMENIK?

Peter Handke, inače kontraverzni dobitnik Nobelove nagrade za književnost je ostao poznat po tome što smatra kako su muslimani sami iscenirali sve ono što se dogodilo devedesetih na ovim prostorima kako bi tako bacili ljagu na srpski narod.

Dotični sada dobija vlastitu bistu i spomenik u Banja Luci. Poznati lokalni vajar Bojan Mikulić već duže vremena radi na tome. I premda je Handke bio prije nekoliko mjeseci zvanično proglašen “personom non grata” u većini bh gradova, u Banja Luci je to, očekivano, obrnuto, te je ovdje on i više nego dobrodošao. Svi znamo koliko je dodjela same Nobelove nagrade ovakvom čovjeku zapravo udar na bh javnost, ali je ipak jedan dio ljudi ipak zadovoljan kako se sve odvija, i uostalom ti ga pojedinci i veličaju. Rekli bi smo, na Balkanu sve po starom, zar ne?

Handke je, ako se prisjetimo, još sada već davne 2004. godine potpisao pismo sa još nekoliko drugih kolega gdje je tražio da se Slobodan Milošević oslobodi svake moguće krivnje za zločine za koje je optužen, a da cijela stvar bude još gora, on je te iste godine posjetio bivšeg predsjednika u Haagu, te naglasio kako mu pruža bezrezervnu podršku.

U najsitnije detalje je opisao nekoliko enormnijih granatiranja Tuzle i Sarajeva, te je naglasio u više navrata kako se to sve definitivno dogodilo, ali da je zapravo to sve montirano, kako bi muslimani ocrnili srpsku vojsku jer su navodno ljubomorni na njih.

Šta vi mislite o svemu ovome, kakvo je vaše mišljenje vezano za Handkea i njegove izjave i postupke?