Apsolutno živa legenda Zdravko Čolić, sada 68 godina, također poznat kao Čola, od početka karijere privlači poglede javnosti svojim i glasom i stasom.

Njemu su se žene apsolutno bacale pod noge, niko mu nije mogao odoljeti. Često ga opisuju kao domaćeg Tom Jonesa, velikog miljenika ženske populacije, a njegove su pjesme bezvremenske.

Prvi javni nastup imao je na velikom amaterskom natjecanju pjevača 1967. godine. Ozbiljnu glazbenu karijeru započeo je u dobi od 17 godina kao član grupe Mladi i lijepi. Svoju solo karijeru započeo je ranih 1970-ih, kada je snimio svoju prvu pjesmu “Sinoć nisi bila tu”, koju sada rado svi slušaju skupa sa njegovim novim hitovima.

Međutim, malo se zna o potezu koji je Čola napravio 70-ih godina, a koji ima veze sa njegovom karijerom. To je u to vrijeme bilo vrlo popularno.

Potom je želio proširiti svoju već uspješnu balkansku karijeru na svjetsko tržište i osvojiti svijet svojim talentom, pa je promijenio ime, smatrao je da je to samo pravi potez za njega. S obzirom na to koliko je teško izgovoriti ime naše zvijezde na mjestu, njegovi su producenti odlučili da on postane, Dravco. ali nije dugo trajalo.

Pod tim imenom Čola je snimio nekoliko pjesama na nekoliko različitih jezika, a s namjerom da širi svoju popularnost, odustao je jer se zbog karijere morao preseliti iz Jugoslavije u Njemačku, a ipak nije htio. Tada se mnogo fokusirao na Njemačku, jer je to bilo vrlo izazovno tržište.

Dakle, nakon svega Zdravko je ostao Zdravko. Činilo bi mu se čudnim da je njegovo umjetničko ime Dravco, dobro je što se Zdravko odrekao takvog imena, jer je stvarno i više od odvratno.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo