Zanimljivosti

SRAMOTA ME JE ŠTO SAM IZ SRBIJE, NISAM HTEO “IĆ”! Stidi se srpskog porekla i dvaput MENJAO ime, a sada živi trenerski san!

Znate li ko je Nestor El Maestro? Poznati fudbalski trener, i to nije nešto što bi bilo posebno interesantno za nas da on u stvari ne vodi porijeklo iz Srbije.

Nestor Jeftić je rođen u Beogradu, u srcu Srbije gdje je i živio sa roditeljima do početka devedesetih godina prošlog vijeka. Onda su roditelji odlučili da napuste Srbiju zbog ratnih i nemirnih vremena pa su se odselili u Englesku. Mladi Nestor je bio talentovan za fudbal pa je sa samo 16 godina dobio UEFA B licencu.

“Nakon toliko godina koje smo proveli u Engleskoj, osjećao sam se kao Britanac, a zbog svega što se pričalo i pisalo o Srbiji bilo me malo i sramota što sam iz Srbije. Slobodanu Miloševiću, čije je prezime završavalo kao i moje na ić, sudilo se za ratne zločine”–ispričao je se Nestor novinarima “Gardijana”, a kasnije prenosi “Avaz”.

Prvo je promenio ime u…

“Tada sam promijenio ime u Džon Smit ali nakon dvije godine, kada sam napunio 18 godina, počeo sam da se osećam pomalo glupo s tim imenom i nekako izmišljeno. Moji roditelji su bili stranci, pričali su engleski ali sa drugačijim naglaskom, ja sam pričao tečno engleski, školski ali sam se opet osjećao nekako lažnim pa sam se vratio svom starom imenu Nestor koje mi se oduvijek i sviđalo. A u jednom trenutku tinejdžerskog ludila, izabrao sam novo prezime i to El Maestro, jer mi je zvučalo totalno kul. Sad sam El Maestro puno duže nego što sam bio Jevtić i jednostavno sam se saživio s tim–ispričao je ovaj stručnjak

Nestor je sada trener Šturma iz Graca, a do sada je radio kao trener Spartak Trnava i CSKA Sofije, a kao pomoćnik je radio u Šalkeu, Hanoveru, Hamburgu i Austriji iz Beča.