Trenutni toplinski talas u Srbiji ne pokazuje znakove slabljenja. Unatoč sunčanom vremenu tijekom dana, visoke temperature i dalje su prisutne, s popodnevnim vrijednostima uglavnom oko 35°C. Topao zrak koji dolazi sa zapada i jugozapada Europe širi se prema istoku, a očekuje se da će intenzitet topline dalje rasti tijekom nadolazećeg vikenda. Središte vruće zračne mase bit će iznad ovog dijela Europe. Vikend u Srbiji bit će obilježen sunčanim vremenom i izrazito visokim temperaturama. Predviđa se da će maksimalne temperature u subotu biti između 34°C i 38°C, dosežući najvišu točku u nedjelju, s temperaturama od 35°C do 39°C. U Beogradu se očekuju čak i temperature do 37°C. Noći će također biti tople, posebno u Vojvodini i Beogradu, gdje će tropske noćne temperature ostati iznad 20°C, dok u Beogradu neće pasti ispod 23-24°C. Prognoza za Srbiju ukazuje na nešto ugodnije uvjete u južnim i središnjim dijelovima.

S druge strane, u dolinama zapadne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, očekuje se niže temperature i maglovito vrijeme, s temperaturama ispod 15°C. U Sjenici se očekuje minimalna temperatura od 12°C, što je i dalje iznad prosjeka za ovo doba godine (obično oko 9°C). Također, valja napomenuti da će nivo UV zračenja biti vrlo visok, pa se ljudima savjetuje izbjegavanje dužeg izlaganja suncu između 10 i 16 sati. U nedjelju će u košavskom području puhati snažan jugoistočni vjetar, s udarima do 70 km/h na jugu Banata, dok će u Beogradu puhati umjerena košava. Toplo vrijeme nastavit će se i u ponedjeljak, s temperaturama od 33 do 37°C.

Međutim, u utorak se očekuje promjena vremenskih uvjeta. Sjeverne i zapadne krajeve Srbije zahvatit će zahlađenje, oblačnost i padavine praćene grmljavinom. Ovo će rezultirati padom temperature za više od 10 stupnjeva. Iako će vrhunac četvrtog toplinskog vala biti tijekom vikenda, temperature neće prelaziti 39°C, što je niže u usporedbi s prethodna tri vala. Maksimalne temperature tijekom vikenda bit će 10 stupnjeva više od prosječnih vrijednosti za ovo doba godine, koje inače iznose između 25 i 29°C. U utorak će hladni front sa Alpa i sjeverozapada donijeti obilnu kišu i grmljavinu, a moguće su i oluje praćene grmljavinom.