Peršun se obično koristi kao začin za kuhanje, ali ova biljka očito ima brojna ljekovita svojstva za koja možda nisu svi znali. Ova zelena biljka je prava nutritivna energija s vitaminima A, B, C i K i mineralima kao što su željezo i kalij.

On ima ulogu u prevenciji degenerativnih učinaka dijabetesa na jetru, balansirajući šećer u krvi i pomaže u dugoročnoj ravnoteži težine.

Osim toga, pokazalo se da također smanjuje rizik od dobivanja opasnih bolesti, štiti krvne žile, bori se protiv upala u tijelu, jača imunološki sistem osobe i štiti od raznih bolesti – od ateroskleroze, dijabetesa i bolesti debelog crijeva do astme.

Međutim, ovo je jedan od najučinkovitijih načina prirodnog liječenja natečenih nogu. Zato je i popularan među ljudima koji moraju brzo izgubiti težinu prije važnog događaja, jer uklanja višak tekućine iz tijela. Oteklina stopala je rezultat akumulacije vode, poznate kao anemija, obično uzrokovana trudnoćom, i može biti uzrokovana zbog drugih stvari: prekomjerna konzumacija obrađene i slane hrane, sjedilački način života, PMS i korištenje određenih lijekova.

Peršun je moćan prirodni lijek već stoljećima i jedan je od najboljih prirodnih diuretika koje možemo koristiti. Poboljšava funkciju bubrega, a ako pravilno radi svoj posao, voda će ostati kratko u tijelu, što će smanjiti rizik od edema. Osim toga, on je bogat kalijem, tako da, za razliku od hemijskih diuretika, održava zdravu razinu kalija u tijelu.

Evo kako pripremiti domaći čaj od peršuna:

Prokuhajte vodu i ulijte u šalicu čaja.

Zatim dodajte četvrtinu sjeckanog lišća peršuna u tu šalicu. Ostavite da stoji 5-7 minuta, procjedite čaj i popijte ga. Svakodnevno popijte do dvije litre čaja od peršuna i nećete imati probleme ove prirode (naravno pored toga i neke specijalne vježbe također mogu biti od pomoći).

Preporučujemo
Loading..