Gubitak težine bez sporta? Zvuči nemoguće! Prema novoj SOS dijeti, to bi trebalo biti moguće, jednostavno i zdravo

  • Kako djeluje nova SOS dijeta?

Lako! Temelji se na planu prehrane za 7 dana. Tokom tog vremena organizam će biti očišćen i sposoban proći kroz detaljnu detoksikaciju koja će poboljšati rad jetre. Nakon ovog “čišćenja” organizam može početi ponovno sa svojim normalnim radom.

Za dugotrajan učinak preporučuje se usporavanje ugljikohidrata nakon 16 sati – dakle, ukloniti hljeb, krompir i tjesteninu. Osim toga, treba izbjegavati sirovu hranu navečer.

Ako se odlučite za SOS dijetu, trebate piti što više vode.

  • Detox plan za 7 dana

1. dan

Image result for voće

Prvog dana možete jesti voće koliko god želite. Ljeta su bogata jagodama, borovnicama, dinjama ili ananasom. Banane izbjegavajte ovaj dan.

2. dan

Drugog dana možete jesti povrće koliko želite. Bilo da je sirovo ili kuhano, odabirete ono što najviše volite. Ljeti možete grilovati tikvice, paprike ili patlidžan s malo ulja, bibera i soli.

3. dan

Voće i povrće miješajte treći dan. Također je moguće jesti i voće i povrće zajedno. Međutim, izbjegavajte banane i krompir.

4. dan

Četvrtog dana trebate jesti juhu od povrća i do 8 banana. U slučaju da niste ljubitelj banana, zamijenite ih sa do 4 avokada.

Image result for banane

5. dan

Peti dan rezerviran je za meso ili tofu. Preporučuje se jesti piletinu ili govedinu. Tokom dana možete pojesti do 6 komada svježeg (po mogućnosti domaćeg neprskanog) paradajza.

Image result for meso

6. dan

Meso spojite s povrćem šestog dana. Dobra vijest je da ih možete kombinirati kako želite.

7. dan

Na kraju plana detoksikacije nalaze se povrće i smeđa ili cjelovita riža. Osim toga, dopušteni su i domaći voćni sokovi.

Dijeta se smatra zdravom, jer nakon 16 sati tijelo nije opterećeno sirovom hranom ili ugljikohidratima.

Izvor: Stil.kurir.rs

Preporučujemo