Novo

ŠOKANTNA ODLUKA! SVE JE GOTOVO! EVO šta je Đoković odlučio nakon DEBAKLA od Nadala u finalu: “ODUČIO ME OD TENISA”

U nedjelju su svi željno čekali veliko finale na Roland Garrosu, u kojem su rekete ukrstili Španjolac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković.

Svi su tu očekivali pravi epski spektakl, ali od prve minute meč je zapravo krenuo samo u jednom smjeru, a to je bio debakl srpskog tenisera sa 6: 0 u prvom setu. Niko nije vjerovao onome što je tada gledao.

Ali, kada su svi očekivali da će Đoković da se uozbilji i krene žestoko, i drugi je set loše završio jer je Nadal slavio sa 6-2. U trećem, posljednjem, setu Đoković se malkice trzao, ali to nije bilo dovoljno, pa je na kraju završilo sa 6: 4 za španskog tenisera. Sve u svemu, Nadal je napravio taj historijski korak, jer je sada konačno izjednačen s čuvenim Rogerom Federerom, pa sada on ima isti broj, 20 naslova kao i čuveni Švicarac, dok je Novak Đoković za sada ostao na 17 komada, a sada je puno dalje od mjesta najboljeg igrača svjetskog tenisa.

Prema jučerašnjoj novoj listi, Novak Đoković ima 2000 bodova više od Nadala, pa će tako na prvom mjestu dočekati 8. mart, a s trona će tako maknuti Rogera Federera po broju uzastopnih sedmica kao prvoplasirani teniser na rang listi. Tako je Novak Đoković krajem oktobra donio konačno odluku o sudjelovanju na turniru u Beču kako bi dobio dodatnih 500 bodova, kako bi osigurao sebi prvo mjesto na kraju godine.

Čitav svijet očekivao je definitivno malo više borbe i barem jedan set da ode u tie break, a Đoković da osvoji barem jedan set, ali to se na kraju nije dogodilo. Mnogi zamjeraju također i Goranu Ivaniševiću koji je Đokoviću stavio sigurno dodatni teret na leđa, kada je rekao da Nadal nema nikakve šanse jer Novaku Đokoviću uslovi na terenu u potpunosti odgovaraju.