Sutkinja Tea Golub sa svojim suprugom i kćeri, a Milan Popović sa sinom Aleksandrom, sreli su se potpuno slučajno u istom hotelu Falkensteiner u austrijskom skijalištu Katschberg, jednom od najpoznatijih skijališta za Hrvate.

“U hotel smo došli u subotu, 4. januara, a nisam sigurna jesmo li se sreli isti taj dan ili možda sljedeći u hodniku hotela”, priznaje Golub i na to dodaje:

“Bila sam sa svojom porodicom, a on sa sinom i nekim društvom. Mislim da smo se barem četiri ili pet puta pozdravli jer smo se sreli u hotelu koji ima samo jedan restoran, ali nikada nismo sjedili za istim stolom, razgovarali o bilo čemu drugom nego o uobičajenom ljubaznom pozdravu, ljudski”, saopštila je sutkinja Općinskog suda u Zagrebu Tea Golub .

Konkretno, ona je bila ta koja je donijela presudu kojom je skrbništvo nad sinom Severinom Kojić i Milana Popovića dodijeljena isključivo njegovom ocu.

“Platili smo skijanje na proljeće još, i šta smo trebali, otići?” – pitala se sutkinja koja potvrđuje da su u Zagrebu u hotelu bili i njene kolege i ostali advokati koji su ih u svakom trenutku mogli vidjeti, ali naglašava da, osim što je pozdravljala Milana Popovića i njegovog sina, nije imala nikakav drugi oblik komunikacije s njim, niti je pričala sa društvom u kojem je bio on.

Svjesna da su je njezine kolege i suci očito vidjeli u istom hotelu u kojem je odsjeo Milan Popović, Golub nije ni pokušala zanijekati da je u hotelu u kojem je u isto vrijeme bio i Milan Popović. Rekla je da su se ti, slučajni, sastanci dogodili tokom jednosedmičnog boravka na skijanju.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporučujemo