Priča o uskrsnuću Godwina Ugilu Amadua iz Nigerije izazvala je veliko zanimanje prije nekoliko godina. Godwin, 59-godišnji nacionalni liječnik, bio je proglašen mrtvim od strane svojih kolega, ali je uskrsnuo dva dana kasnije, stvarajući nevjerojatnu priču koja spaja elemente vjere i čuda.Incident se dogodio u lokalnoj upravi Toto u državi Nasarawa. Godwin je prvotno proglašen mrtvim oko 6 sati ujutro 5. rujna 2022. Njegovi ostaci prebačeni su u mrtvačnicu gdje su ostali do dolaska njegovog sina Jacoba. Međutim, na dan zakazanog pokopa, Godwin je iznenada ustao iz lijesa i šokirao sve prisutne.

Nakon što je ponovno ustao iz lijesa, Godwin je proveo dva tjedna u bolnici, gdje je bio otpušten s čistim zdravstvenim stanjem. Međutim, tjedan dana kasnije ponovno je osjetio jake bolove u prsima i preminuo je nakon što su ga prebacili u drugu bolnicu.Godwinov sin Jacob svjedočio je o čudesnom događaju te izrazio svoje olakšanje zbog očeve ponovne pojave. Godwin je izjavio da se ne može sjetiti cijelog iskustva nakon što je proglašen mrtvim, ali se sjeća trenutka olakšanja. Osim toga, opisao je svoje putovanje u nebo gdje je sreo anđele i prijatelja iz mladosti koji su mu služili kao vodič kroz nebeski grad.

Godwinov sin Jacob Amadu izrazio je olakšanje kad je svog oca vidio živog nakon što je već bio proglašen mrtvim. Godwin Amadu je tvrdio da je tijekom tog vremena doživio iskustvo koje ga je odvelo na nebo, gdje je susreo anđele i osjećao mir. Godwin je izrazio zahvalnost Bogu na drugoj prilici za život i obećao služiti Bogu i propovijedati evanđelje do kraja svojih dana. Ova priča o uskrsnuću izazvala je mnoge reakcije i ostala je zagonetna i inspirativna.