Australski surfer Tobi Begg (44) pretrpio je teški napad velikog bijelog morskog psa dok je surfao u blizini Port Macquarieja u Novom Južnom Walesu. Borba između Begga i morskog psa, dugog četiri metra, zabilježena je na video snimku. Brza reakcija njegovih kolega surfera bila je ključna za njegovu preživljavanje. Oni su odmah podvezali njegovu teško krvareću nogu, što je spriječilo veći gubitak krvi. Nakon hrabre borbe koja je trajala više od trideset sekundi u vodi, Begg je uspio doplivati do obale.

Kada je stigao na obalu, shvatio je ozbiljnost svojih ozljeda. Njegova noga bila je otkinuta, a zadobio je i brojne druge krvave rane. Hitna pomoć je brzo reagirala, a Begg je prevezen u bolnicu u kritičnom stanju. Svjedoci su izvijestili da su se suočili s napadom morskog psa, što je izazvalo zatvaranje plaže Lighthouse Beach. Policija je dronom nadzirala obalu u potrazi za morskim psom, ali nije ga pronašla. Nakon 24 sata, plaža je ponovno otvorena za surfere.Profesionalni fotograf koji je slučajno snimao surfere u oceanu zabilježio je trenutak napada morskog psa. Fotografije prikazuju Begga i njegovog prijatelja kako gledaju prema velikom obliku koji im se približava u vodi, te morskog psa kako grabi Beggovu dasku za surfanje.

Begov brat izvijestio je medije da je Tobi izgubio jednu nogu, a vjerojatno će izgubiti i drugu, no unatoč teškim ozljedama, dobro se oporavlja. Napadi bijelih morskih pasa nisu rijetki u Australiji, koja je druga na popisu zemalja s najvećim brojem takvih napada, iza Sjedinjenih Američkih Država. U samo godinu dana, zabilježeno je deset napada velikih bijelih morskih pasa u Novom Južnom Walesu, pri čemu je sedam osoba teško ozlijeđeno, a jedna je smrtno stradala.