Zdravlje

SMRDI VAM IZ USTA KO IZ SEPTIČKE JAME? Zaboravite na ODLAZAK ZUBARU: Trebaju vam samo OVA 2 sastojka i imaćete OSMIJEH KO IZ HOLIVUDA! (RECEPT)

Posjeta zubaru nije nimalo prijatna,većina nas se užasava kada pomisli na zubarsku stolicu,one mašinice koje zuje i bruje po našim ustima ali se kad tad dođe u situaciju da moramo otići.

A svaki odlazak nije samo neprijatan zbog bola nego i zbog novčanika, na žalost na našim prostorima skoro sve usluge plaćamo pa pravilno održavanje i popravka zuba zna biti dobro skupocjena.
A kako možemo prevenirati pa da nam zubi ostanu dobri i zdravi? Naravno pravilnom oralnom higijenom, redovnim pranjem zuba, povremenim čišćenjem kamenca …

Kada se govori o pravilnoj njezi zuba onda svakako treba početi od malih nogu,kada se djeca nauče u ranim danima da ujutro i naveče peru zube,da opetu i očiste zube i u toku dana ako su jeli slatke ljepljive stvari. I opšte i sami slatkiši kojima se djeca kljukaju znaju i te kako uticati na kvalitet korijena zuba lai i zubne gleđi.

A onda se javlja karijes,bolna dijagnoza ali i neprijatna jer karijes stvara i ružan zadah u ustima pa se treba rješavati što prije taj problem. Osim karijesa vrlo često je na našim zubima zubni kamenac a za koji je u našim drogerijama prava paleta proizvoda koji nam ,navodno,pomažu da se riješimo karijesa.
Sve to košta prilično ,tačno je da i pomognu ali ima u njima i prilično hemije. A zubni kamenac se može očistiti veoma jednostavno jednim prirodnim preparatom koji za samo 10 – tak dana upotrebe postiže veoma vidljive rezultate.

Za taj preparat vam je potrebno samo 40 grama ljuske oraha i 250 ml vode.Voda se prokuha zajedno sa ljuskom od oraha, i pusti da se ohladi. Onda se smjesa procijedi kroz gazu, na taj način se dobije čista tekućina. Sa ovim rastvorom potrebno je ispirati usta 3 puta dnevno i kamenac će se početi povlačiti sam.