Unatoč različitim modernim metodama depilacije voskom, brijanje ostaje najpopularnija opcija za uklanjanje dlačica. Njegova popularnost može se objasniti njegovom pristupačnošću i brzim rezultatima.

Britvica ima mnogo nedostataka u usporedbi s voskom ili kremama za depilaciju, ali ako se držite obične britvice, postupak depilacije intimne zone može proći bez problema.

Prvi korak

Vrlo često djevojke prave pjenu i brijaju intimno ili bikini područje prije tuširanja. To nužno rezultira iritacijom. Izuzetno je važno da se prvo istuširate, dobro operite intimno područje jer ćete tako dobro očistiti područje, a ujedno i omekšati kožu.

Prije brijanja obavezno izvršite nježni piling kože intimne zone. Tako ćete ukloniti sve mrtve čestice kože i podići dlačice, što će zauzvrat koristiti i britvicu koja će se bolje prijanjati na kožu. Nakon pilinga, kožu ponovno dobro namočite i operite i počnite depilacija voskom.

Drugi korak

Koža intimne zone izuzetno je osjetljiva, pogotovo ako dlaka raste blizu sluznice i postoji povećan rizik od ozljeda.

Da biste izbjegli posjekotine, pokušajte se polako kretati i ne brijati isto mjesto više puta. Jedan potez britve je dovoljan. Prije brijanja obavezno nanesite gel ili kremu za brijanje kako biste dodatno omekšali dlake i učinili ih prikladnim za depilaciju.

Ako imate duže dlake, podesite je prvo trimerom ili škarama, a zatim počnite brijati.

Treći korak

Nakon depilacije voskom temeljito operite intimno područje, zatim obrišite ručnikom i nanesite na njega hidratantnu kremu kao i kremu za sporiji rast kose. To će spriječiti često brijanje i još češće iritaciju kože.

Međutim, ako se nakon brijanja na koži pojavi crvenilo, nanesite ulje čajevca za smirivanje upalnih procesa.

Izvor: Stil.kurir.rs

Preporučujemo
Loading..