Novo

Smiljana SMAKLA svoju sestru i držala je 20 godina u ZAMRZIVAČU: Sada se pravi luda – Evo šta se desilo (FOTO)

Prije par dana je konačno u Hrvatskoj okončano suđenje koje je zbog pandemije koronavirusa bilo više puta odgođeno, u slučaju Smiljana Srnec (45).

Sud je odlučio da ona dobije maksimalnu zatvorsku kaznu od 15 godina zbog ubistva sestre Jasmine, čije je tijelo čak 19 godina držala, vjerovali ili ne, u zamrzivaču.

Sve ovo dogodilo se 2000. godine u njihovoj porodičnoj kući u Palovcu. Ono što je ostala enigma u jednom od najintrigantnijih zločina u novijoj historiji jeste kako je  tada mlada studentica novinarstva Jasmina Srnec jednostavno nestala. Naime, kako tvrdi njen kolega s fakulteta, te komšija u Palovcu to je bilo ljeto 2000. godine, kada je Jasmina jednostavno nestala, a Smiljana je tada svima pričala da se njena sestra odselila u inostranstvo. Tijelo je bilo, podsjećamo, pronađeno 16. februara 2019. godine, i to u zamrzivaču.

Nada Sabol, inače Smiljanina ujna koja je živjela tu stalno je naglašavala kako treba maknut i isključiti zamrzivač jer nema potrebe da poluprazan stoji i bude uključen svaki dan 24 sata, dok je Smiljana uporno odbijala to da uradi. Ujni Nadi je to bilo veoma sumnjivo. 2014. godine, Smiljana je primjetila da je zamrzivač bio isključen, pa je napravila pravi haos i posvađala se sa Nadom.

Uz sve to, poklopac zamrzivača bio je potpuno zalijepljen sve je izgledalo kao da se on ne upotrebljava više. Kada je tijelo Jasmine kasnije bilo otkriveno bila je umotana u najlonsku foliju, tri deke i veliki tepih i sve je bilo stegnuto užetom i oblijepljeno ljepljivom trakom. Smiljana se pravila naravno luda, tvrdivši da nema pojma da je to uradila i da nije znala da se Jasminin leš nalazi u zamrzivaču.