Portal pozitivmedia.info objavio je članak 11. septembra u 16:08h sa naslovom SMATRALI SU ME GLUPAČOM JER “SAM GA UBILA: Sina smaknula po kratkom postupku, dve tragedije je slomile – težak život Ane Bekute. Kroz sam naslov dolazi se do zaključka da je pjevačica ubila/smaknula svog sina Igora međutim čitajući tekst ta tvrdnja nije obrazložena. Ana Bekuta nije dala taj vid izjave pa se ovaj članak kroz analizu portala Raskrinkavanje.ba označio kao prenošenje lažne vijesti.

 

Čitaocima se izvinjavamo na prenošenju lažne vijesti i predstavljanju naslova kao klikbejt.

 

Poznata pjevačica Ana Bekuta proslavila je svoj 64. rođendan, a njen život obiluje raznim izazovima i emotivnim trenucima. Nada Polić, kako je bila poznata u mladosti, postala je majka u svojoj 17. godini kada je rodila sina Igora. No, zbog teških okolnosti, Ana je morala ostaviti svog novorođenčeta u domu za nezbrinutu djecu na osam i pol mjeseci, što je bilo izuzetno emotivno bolno iskustvo za nju. Njena hrabrost da javno govori o ovim patnjama pokazuje snagu koja ju je vodila kroz teške trenutke.

Ana se suočila s osudom društva zbog svoje trudnoće u mladosti i teške odluke koju je morala donijeti. Ipak, nastavila je hrabro i istrajno, a njena muzička karijera postala je svijetli primjer njenog uspjeha i izdržljivosti.Odluka da napusti svoj društveni život kako bi brinula o svom sinu bila je odgovorna i hrabra, a Ana je svaki vikend putovala da ga posjeti u bolnici. Njeno majčinstvo i briga donijeli su joj ispunjenje i ljubav.Ana je prošla kroz izazovan period u adolescenciji i brzo odrasla kako bi se brinula za svog sina. Kasnije je nadoknadila propušteno i uživala u majčinstvu s Igorom.