Novo

SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO BALKAN: Mladića brutalno PRETUKLI, bacili u PROVALIJU i URINIRALI po njemu – Tjerali ga da ponavlja JEDNU REČENICU

Eldin Buljina (20) ime je mladića koji je porijeklom iz Mostara, a kojeg su nedavno brutalno pretukli tetak i još petorica rođaka, piše “Dnevni Avaz”. Eldin je bio pretučen u Donjem Selu nedaleko od Konjica i bukvalno pukom srećom je preživio.

Iz MUP-a su potvrdili da su zaprimili poziv od B.A. koji je pronašao i prevezao povrijeđenog u bolnicu.

“On je zadobio brojne teške povrede od više NN osoba. Nakon što mu je bila ukazana prva pomoć prevezen je u bolnicu u Mostar. Konstatovano je da ima teške povrede glave, nogu i grudnog koša. U međuvremenu su uhapšeni svi počinioci, a sada će uslijediti detaljna istraga” navodi se u MUP-u.

Ispotavilo se da su sirotog Eldina pretukli njegov tetak, hadžija Safet Brkić, te rođaci Anes, Vahid, Izet, Sadmir i Ajdin Grlica.

“Tukli su ga šakama, letvama, raznoraznim predmetima. Na kraju su ga bacili u obližnji kanal, a jedan od rođaka čak je i urinirao prije toga po njemu.” navodi izvor za “Dnevni Avaz”.

“Moj Eldin je tog dana otišao u obližnju šumu i ti Brkići su ga samo napali. Iz čista mira. Ništa im nije uradio. Napali su ga, a on je onda počeo da bježi.  Izet ga je potom udario letvom snažno po glavi, a kada je pao ostali su počeli da se iživljavaju nad njim. Baš su ga jako udarali. Polijevali bi ga vodom kad god je gubio svijest. Onda je Izet urinirao po njemu, te su ga bacili u obližnji kanjoj jer su mislili da je mrtav.” ispričala je majka žrtve, pa dodala.

“Kazao je da je čuo sve što su pričali i da mu je njegov tetak više puta naređivao da traži oprost od njega ‘hadžije’. Kada su otišli, on se uspio izvući nekako i uspio je doći do jedne obližnje kuće, ali je tu izgubio svijest. Probudio se u bolnici u zavojima i u bolovima. Dragi Bog je spasio moje dijete. Htjeli su ga ubiti. Ne shvatam odakle tolika mržnja? Nikada im nismo ništa loše uradili. Zbog čega da moj Eldin traži oprost od hadžije, njegovog tetka?” kazala je njegova majka.