Novo

SLIKALA SAM MRTVE SINOVE ZA USPOMENU, NEMAM NJIHOVU SLIKU! Majka kojoj su se sinovi utopili na udaru javnosti – “Bitno je da su spasioci krivi za sve”

Već smo ranije pisali kako su se dva dječaka, D.M. (5) i D.M. (7) ugušila u jezeru Očaga nedaleko od Lazarevca. Mada su ih iz hitne pomoći pokušali očajnički reanimirani nije im bilo spasa.

Dječaci su se inače kupali u jezeru od prijepodnevnih sati i nije bilo apsolutno nikakvih problema. Roditelji su bili u plićaku gdje su se igrali sa svojom najmlađom bebom, dok su za to vrijeme dječaci, koji inače nisu znali dobro plivati, počeli da se guše.

Kada su Dragana i njen muž uočili da dječaka nema, počeli su ih panično tražiti i dozivati. Pozvali su spasioce, a Dragana sada krivi upravo njih jer su tek nakon sat vremena uzaludne potrage po plaži odlučiti zaplivati u vodu i tamo su pronašli mrtva tijela dvojice dječaka, iako im je Dragana više puta govorila kako su oni u vodi.

Nakon što je obavljena inicijalna istraga i uviđaj, uzete su izjave roditelja. Dragana je očekivano van sebe nakon saznanja da u jednom danu, kako ona smatra greškom nesposobnih ljudi, izgubila dva svoja sina.

“Ne znam kako se to moglo dogoditi. Očajna sam. Da moj muž i ja znamo da plivamo sami bi ušli dublje u vodu i spasili ih. Iako ne shvatam ni kako su se mogli ugušiti jer je voda tu samo do koljena.” kazala je ona.

Nakon toga je kroz suze dodala:

“Šta sada da radim? Ostala sam bez dva sina, otišli su. Sudbina je valjda tako htjela da bude. Nisam imala snage gledati kako su pokušavali da ih ožive. Nemam nijednu njihovu fotografiju, ali su mi dopustili da ih mrtve slikam, kako bi barem imala jednu sliku kao uspomenu.” kazala je ova očajna majka za Kurir.