Novo

SLIKA DJEČAKA KOJA JE SLOMILA SRCE SVIJETU! Mama Krišom Snimila Sina Kako Pohađa On-Line Nastavu, A Evo Zašto Toliko JECA

Pandemija koronavirusa koja je zavladala čitavom planetom obrnula je živote svih nas i dosta ljudi više ne zna kako funkcionirati, a malo ko zna više o tome kako se ponašati, šta je dopušteno, a šta ne, jer se svako malo mijenjaju, uvode ili ukidaju odluke o mjerama zaštite, pa se više ne zna šta je na snazi, a šta nije.

Isto je i kada su škole u pitanju i nova školska godina. U nekim je državama u svijetu školska godina već regularno započela, neke se još uvijek pripremaju, ali svima je jasno da ova školska godina neće izgledati kao bilo koja prije.

Poznato je da u mnogim državama zbog pandemije učenici pohađaju školu putem interneta, a isto je i u Americi. A koliko je zapravo nekim učenicima težak takav način školovanja dokazuje slika ovog dječačića koja se pojavila na društvenim mrežama i koja je brzo postala viralna. Ovaj šestogodišnji dječak iz Georgije prvi je dan u školi započeo ispred računara, putem internetske platforme, a sve je to snimila njegova majka koja je sve to poslije naravno objavila na društvenim mrežama.

“Moj je sin bio toliko razočaran zbog činjenice da ne može ići u školu i družiti se sa svojim prijateljima, pa je spustio glavu i plakao”, kazal je dječakova majka koja na kraju nije mogla prećutati detalje sa slike, a to je da je dječak plakao, pa je kad je shvatila koliko je njezin sin zapravo tužan zbog svega toga, znala je da mora nešto poduzeti. Zbog toga je snimila ovu fotografiju, pa je sve objavila na društvenim mrežama, nadajući se da će podići time svijest među ljudima da shvate kako neka djeca stvarno imaju poteškoća s time što ne mogu ići u školu na normalan način.